Pasat i gaudit el nostre dia de l´avis, vullc comentarvos una reflexió que tinc al cap desde que tinc el plaer de ser de aquesta directiva. El pasat dia de l´avis heu pasarem molt be, en un gran ambient de companyerisme i camaraderia que ens caracterisa, una bona musica el fervor a la nostra patrona, quasitot igual que si fora un dia de festes de septembre, si i dic quasi igual perque ens faltaba un actor fonamental, obligat i necesari per el desenvolupament de la nostra trilogia festera, em referixc a eixe olor que a partir de les 12 del migidia del 1 de septembre es fica per cada poro der la nostra pell, per cada pel del nostre monyo, per cadasqun dels carrers de aquest poble y que ens porta records de festes pasades i de vivencies i persones que vam gaudir en dies de festa. Si com no, em referixc a la polvora fonament de primer orde a les nostres festes de moros i cristians, i un dels tres eixos de la nostra trilogia festera, religió , musica i polvora.

Desafortunadament el moment actual i la actual llegislacio vigent, no es faciliten el desenvolupament dels alardos y guerriles com els nostres festes mereixen, tot asto unit a la incomodidad de anar a buscar el arma per al alardo, despres tornar a per ella per disparar a la guerrilla sense casi temps ni de dinar fa dels fester que disparen un ser en vies de extinsio.

Desde l´actual directiva em intentat facilitar les coses, i em seguit les normes establides abans per anteriors directives de donar la polvora a tot comparsista major de 18 anys que u solicite , creem que es el cami a seguir, pero aixi i tot la quantitat de comparsistes disparant baixa any darrere any i sincerament pense que es trist que la MILLOR comparsa no tinga un gran nombre de maseros, omplint els carrers de trons i acompanyant els nostres capitans. Desde aquesta directiva us demanem un esfors a tots per que tragueu els trabucs i deixem als maseros al lloc que cal.

Maseros a les armes i que al nostre pas s´ansenga el aire, retronen tots els racons de Castalla, que les brises porten l´aroma a polvora per tota la Foia, que tots sapien que els maseros de Castalla están de festa.

 El encarregat de la polvora

0 Responses so far.

Publicar un comentario

VISITES